
پنج نکته مهم برای مجموعهدار و یا کلکسیونر شدن
ساعتهای مکانیکی به دلایل مختلفی جزو وسوسهانگیزترین کالاها برای جمعآوری و یا به اصطلاح کلکسیون کردن محسوب میشوند به همین دلیل برخی از مردم عادی که اشتیاق چندانی هم به این محصولات از خود نشان نمیدادند بعد از خرید اولین ساعت خود،کمکم وارد این دنیا میشوند و علاقه زیادی به خرید و جمعآوری این کالاهای دوستداشتنی از خود نشان میدهند. اما وجود برندهای مختلف با طراحی و دامنه قیمتی متفاوت باعث میشود تا برخی اوقات کار برای خریداران و یا کلکسیونرهای تازهوارد کمی سخت و پیچیده شود که خوب این مقاله با اشاره به نکات مهمی سعی در کمک کردن به این دسته از افراد را دارد.
-
موقع خرید به ارزش ساعت هنگام فروش فکر نکنید
میدانم با شرایط اقتصادی که در حال حاضر بر کشورمان حاکم است بیشتر خریداران خواهان حفظ ارزش مادی محصولی هستند که برای آن پول پرداخت میکنند که خوب این موضوع برای من بسیار قابلدرک است. اما یک کلکسیونر واقعی قبل از هر چیز اول به عشق و علاقه خود نگاه میکند و ساعتی را انتخاب میکند که هر روز از نگاه کردن به آن لذت ببرد و رویکردش باید به نحوی باشد که احتمالاً هیچوقت قصد فروش این ساعت را نخواهد داشت و خوب ناخودآگاه این موضوع منجر به خرید محصولی میشود که در درازمدت همراه شما خواهد بود و از آن لذت خواهید برد. البته این نکته نباید باعث شود تا به دام برندهای بیهویت و بنجل بیافتیم که هیچ پیشینه و تاریخی ندارند و افراد سودجو با واردکردن آنها و بعضاً با تبلیغات ماهوارهای فقط قصد به دست آوردن سودهای هنگفت از محصولات بیارزش را دارند.
-
قبل از خرید حسابی تحقیق کنید اما دیدتان باز باشد
همان طور که در انتهای پاراگراف بالا اشاره کردیم متأسفانه برندهایی بدون پشتوانه و ناشناخته در بازار کشورمان زیاد دیده میشوند که امروز هستند و چند ماه دیگر خیر، برای همین قبل از خرید لازم است از جایگاه برندی که مایل به خرید از آن هستید خودتان شخصاً مطلع شوید و فقط به اطلاعاتی که فروشنده محصول در اختیارتان قرار میدهد بسنده نکنید. اما ین موضوع باعث نشود که شما فقط و فقط به دو سه برند مشهور اکتفا کنید و خودتان را محدود به آنها کنید چرا که هستند برندهای ارزشمندی که خیلی هزینه تبلیغات نمیکنند به همین دلیل هم برای افراد عادی ناشناخته هستند ولی بسیار قابل احترام و دوستداشتنی با محصولاتی کاملاً ارزشمند.
-
بودجه خود را مشخص کنید
مشخص کردن بودجه برای خرید ساعت شاید در نگاه اول خیلی توصیه تأثیرگذاری به نظر نرسد. اما تجربه ثابت کرده که اگر همان ابتدا بودجه خود را مشخص نکنید و به آن وفادار نباشید، هنگام تصمیمگیری دچار سردرگمی خواهید شد چرا که ساعت از آن دسته کالاهایی است که قابلیت بازی با احساسات را دارد و خوب این موضوع گاهی باعث خواهد شد یک مجموعهدار که قصد جمعآوری ساعتهای مختلف را دارد بودجه خرید آیندهاش را در یکبار خرید خرج کند و در نهایت منجر به پشیمانی شود پس فرقی نمیکند که قصد خرید ساعت گران یا ارزانقیمت را دارید، حواستان به بودجه تعیین شده باشد و به قول معروف خرید احساسی انجام ندهید.
-
اشتباهات خود را بپذیرید
هر چقدر هم که تحقیق کنید باز هم به عنوان یک کلکسیونر ممکن است در بعضی خریدهای خود دچار اشتباهاتی مانند گران خریدن، پشیمانی از خرید یک ساعت خاص و چیزهایی از این دست شوید اما به یاد داشته باشید شما هم به عنوان یک انسان حق اشتباه دارید و این موضوع کاملاً طبیعی است، حتی صاحبان فروشگاههایی با چندین و چند سال سابقه در امر خرید و فروش ساعتهای دست دوم نیز گاهی از این اشتباهات مرتکب میشوند. پس اشتباهات خود را بدون سرزنش کردن خودتان بپذیرید و سعی کنید برای خریدهای آینده از آنها درس بگیرید تا در این راه رو به تکامل و پیشرفت حرکت کنید یادتان باشد این موضوع در نهایت قرار است شما را به یک کلکسیونر خبره بدل کند.
-
به خود وفادار باشید
به عنوان آخرین توصیه حتماً یادتان باشد ساعتی را که میخرید قرار است به مچ دست شما بسته شود و شما از آن لذت ببرید پس تحقیقات و پرس و جوی خود را انجام دهید اما تصمیم آخر را فقط و فقط خودتان بگیرید و نه دوست صمیمی و یا فروشنده یک محصول خاص. به یاد داشته باشید ساعتهای شما به عنوان یک مجموعهدار میتواند و یا اساساً قرار است به نسل بعد از خودتان هم انتقال پیدا کند پس باید حاوی دیدگاه و سلیقه شما باشد و نه توصیه دوستان و شرایط هیجانی هنگام خرید بنابراین به سلیقه و دیدگاه خود وفادار باشید.